Talo Webster, Espoo

Erillistalo ja saunarakennus elokuvaohjaaja John Websterin perheelle.

Tavoitteena oli muoviton hengittävä ekotalo, joka lämmitetään maalämmöllä ja talon keskellä sijaitsevalla kaakeliuunilla. Ilmanvaihto toteutettiin painovoimasena. Sisäänkäyntiaula portaikkoineen ja käytävineen toimii aurinkohuoneena, joka pidetään puolilämpösenä. Aurinko lämmittää luonnollisesti tilan pinnat. Pihasaunan hirsikehikko on siirretty vanha rakennus, joka verhoiltiin uudestaan.

Kerrosala:
196,5 kem2
Suunnittelu:
11/2006 - 10/2007
Toteutus:
6/2008 - 11/2008
Lue lisää

Samaan aikaan kun Talo Webster suunniteltiin John Webster teki dokumenttielokuvan ilmastomuutoksesta ja tämä prosessi vaikutti luonollisesti talon suunnitteluun.

Katastrofin aineksia on 2008 julkaistu John Websterin ohjaama dokumentaarinen kuvaus omasta ympäristöideologiasta. Siinä kuvataan Websterin perheen elämää vuoden ajan, kun öljyn kulutus on minimoitu, mutta samalla pyritään pitämään yllä espoolaista keskiluokkaista elintasoa

Image
Image
Image
Image
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image