ERAT Ryhmärakentaminen

ERAT Ryhmärakennuttaminen on ERAT Arkkitehtien uusi toimintamalli, jonka tarkoituksena on tuottaa räätälöityjä ja laadukkaita asuntoja yhdessä asukkaiden kanssa.

1 1

 

1 1

 

1 1

Erat Arkkitehdit on ekologisen rakentamisen edelläkävijä. ERAT tarjoaa yli 50 vuotta rakentamisen osaamista ja yli 30 alan huippuammattilaista. Tavoitteena on tinkimätön laatu joka syntyy oikeista materiaaleista ja ratkaisuista oikeissa paikoissa.

Toimintamme perustaja, sveitsiläinen arkkitehti Bruno Erat (s. 1939) saapui Suomeen vuonna 1965. Yhdysvalloissa vietetyt vuodet 1968-70 vierailevana professorina toivat hänen tietoisuuteensa maailman ekologisen tilan ja ympäristökysymykset. Hän paneutui innolla jo yli 30 vuotta sitten näihin nykyajan kiihkeimpiin kysymyksiin. Bruno oli ehdoton edelläkävijä arkkitehtuurin merkityksen ymmärtäjänä ympäristömme kannalta.

Arkkitehti Sebastian Lönnqvistin ja rakennusmestari Ari Laamasen yhteistyö suunnittelussa ja rakentamisessa alkoi jo vuonna 1997. Bruno otti vuonna 2001 yhteyttä heihin ajatuksenaan, että nuoremmat tekijät jatkaisivat hänen työtään. Sebastianin ja Arin toimintatapa jatkoi vanhaa katkennutta perinnettä, jossa suunnittelu ja käytännön rakentaminen yhdistyvät. Tämänkaltainen luonnollinen yhteistyö arkkitehdin ja rakennusmestarin välillä on ollut valitettavasti kadoksissa Suomesta jo yli 50 vuotta.

Arilla ja Sebastianilla on myös yhteinen harrastus. He hankkivat vuonna 2003 Porvoon edustalla sijaitsevan Söderskärin majakan. Siitä lähtien he ovat kunnostaneet majakkaa ja avanneet sen vierailijoille. Kesäisin majakassa voi majoittua ja käydä kahvilla. Majakka myytiin uudelle omistajalle lokakuussa 2015.

Keväällä 2015 Sebastian osti ERAT Arkkitehtien liiketoiminnan itselleen säilyttäen rakentajien ja arkkitehtien yhteistyön tärkeänä osana yrityksen toimintaa.