Villa Björkliden

 

Villa Björkliden

Lähtötilanne

Sijainti: Soukka, Espoo

Kerrosala: 508 m2

Käyttöönottovuosi: 2006

Avaa projektikortti

Asukas halusi hienolle saaristotontilleen ekologisen rakennuksen joka jatkaisi Soukanniemen saaristorakentamisperinnettä.

Idea

Järjestimme toimistollamme sisäisen arkkitehtikilpailun, jonka voittaneen ehdotuksen perusteella suunnittelimme kestävän kehityksen mukaisen asuinrakennuksen. Oleellisen tärkeää on toteuttaa tilaajan toivomukset rakennuksen toiminnallisuuden ja luonnetta silmällä pitäen.

Rakennuksen pääasiallisena materiaalina on puu, jota käytetään runsaasti – sitä pikemmin tuhlaten kuin säästäen: puu on rakenteellisena osana niin runko-, palo-osastointirakenteissa kuin kaikissa sisäpinnoissa.

Lopputulos

Tuloksena on toimivuudeltaan ja ilmeeltään tilaajan toiveiden mukainen rakennus. Puun käyttö on runsasta ja puu on käsin kosketeltavan läsnä kaikissa tiloissa. Rakennus jakautuu eri vyöhykkeisiin, joiden lämpötilaa voidaan säädellä erikseen. Keskellä sijaitseva kaksi kerrosta korkea viherhuone kokoaa rakennuksen asuintilat oman "torin" ympärille. Rakennus lämmitetään maalämmöllä ja tämän lisäksi huonetilat voidaan lämmittää lukuisilla tulisijoilla.

2. kerroksen välipohjarakenteena on syrjälankkurakenne, joka toimii niin valmiina 1. kerroksen kattopintana kuin rakenteellisena elastisena laattana.

« Takaisin