Image
Image
Image
Image
Image
vitriini

Svenska Gården, Porvoo

Uuden ravintolasiiven suunnittelu, katujulkisivun ja pääsisäänkäynnin muutokset.

Rakennusvuosi: 1935

Rakennussuojelu: Suojeltu, sr

Vaativuusluokka: Poikkeuksellisen vaativa

Arkkitehti- ja pääsuunnittelu, projektinjohto ja työmaavalvonta,  toteutus ATL- Rakennushuolto Oy:n kanssa.

Kerrosala:
Laajennus 720 brm2, koko suunnittelualue 1278 brm2
Suunnittelu:
1/2007-1/2009
Toteutus:
2/2009-1/2010
Lue lisää

Porvoon keskustassa sijaitsevan arkkitehti Walter Jungin v. 1932 suunnitteleman teatterirakennuksen laajennus ja peruskorjaus. Teatterin sijainti torin laidalla ja Runebergin puiston varrella tekee rakennuksesta Porvoon kulttuurielämän keskuksen. Runebergin puiston kautta kulkeva kevyen liikenteen väylä Porvoonjoen ylittävän sillan yli muodostaa luontevan yhteyden empirekeskustan ja uuden asuinalueen välille. Teatteri tarvitsi toimintaansa tukemaan ravintolan, joka sijoitettiin uuteen laajennusosaan avautumaan puiston puolelle. Laajennusosan kellarikerrokseen sijoitettiin uudet pysäköintitilat.

Ravintolan geometria noudattaa vanhan rakennuksen periaatteita. Avoimuus puiston suuntaan on kuitenkin uutta. Entinen takapiha muuttui kaupunkilaisten uudeksi olohuoneeksi. Puistoon avautuvat ravintolan isot ikkunat. Teatteri-ilta voi jatkua laadukkaalla ravintolaillallisella, nauttien siitä katetulla terassilla. Teatterirakennus on nyt elävä osa kaupunkia muulloinkin, kuin näytäntöiltoina.

Julkisivussa toteutettiin pääsisäänkäynnin näkyvyyden ja rakennuksen saavutettavuuden parannuksia, mm. uusimalla valaistusta ja nykyaikaistamalla vanhat ohjelmistovitriinit sekä rakentamalla uusi luiska.

 

Image
 
Image
 
Image
 
Image