Uutiset

1.1.2017 Samuel Hyry ATL-rakennushuolto Oy:n toimitusjohtajaksi

ATL-Rakennushuolto Oy:n hallitus on nimittänyt Samuel Hyryn uudeksi toimitusjohtajaksi 1.1.2017 alkaen.

Samuel Hyry (32) on työskennellyt rakennusalan yrityksissä useissa erilaisissa tehtävissä, joista viimeiset yhdeksän vuotta pääasiassa vaativien korjaushankkeiden parissa. Hyry työskenteli vuoteen 2014 asti Skanska Talonrakennus Oy:ssä tuotantoinsinöörinä toimitilarakentamisen yksikössä.

Seitsemän Skanska-vuoden jälkeen hän siirtyi Fira Oy:n palvelukseen johtamaan käytössä olevien kiinteistöjen peruskorjaus- ja tilamuutoshankkeita. Firassa projektipäällikkönä toiminut Hyry pitää yhdessä tekemistä ja luottamusta rakennusyrityksen tärkeimpinä menestystekijöinä.

Hyry on valmistunut rakentamistalouden diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta Espoossa 2012.

"Samuel Hyry tuo ATL-rakennushuoltoon monipuolista rakennusliiketoiminnan osaamista. Uskon, että Samuelilla on erinomaiset valmiudet johtaa ATL-rakennushuoltoa", sanoo ATL-rakennushuolto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sebastian Lönnqvist.

"On hienoa olla osa ATL-rakennushuollon tiimiä ja olla mukana kehittämässä yritystä entistä vahvempaan kasvuun. ATL-rakennushuolto on pitkään alalla toiminut rakennusliike, jonka voimavarana ovat tinkimättömän ammattitaitoiset tekijät. Haluamme jatkossa tarjota asiakkaillemme entistäkin parempia ratkaisuja heidän tarpeisiinsa. Odotan innokkaasti tapaamisia oman henkilökunnan, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa seuraavien kuukausien aikana," toteaa Samuel Hyry.

8.3.2016 ERAT Arkkitehdit tukee Kansallisgalleriaa

ERAT Arkkitehdit on ollut mukana turvaamassa taiteen tulevaisuuttaa lahjoituksellaan Kansallisgallerialle. Kansallisgallerian tavoite on kerätä yrityksiltä ja yksityisiltä toimijoilta kahdeksan miljoonaa euroa, mitä vasten valtio on valmis antamaan 20 miljoonaa euroa vastinrahaa. Varoilla pyritään uudistamaan museon toimintaa tämän päivän mobiilissa ja tietokoneisiin tukeutuvassa yhteiskunnassa. Olemme todenneet, ettei tarvitse olla iso yritys tehdäkseen hyvää – taide tekee hyvää, ja sen edistäminen kuuluu kaikille.

8.1.2016 Kela Järvenpään korjaus ja muutos valmis

KELA Järvenpää - uusittu aula

Kela Järvenpään vastaanoton ja toimistotilojen korjaus ja muutos on valmistunut. Kohteen työtilat ja aula muutettiin valoisiksi ja Kelan ilmeen mukaiseksi.

KELA Järvenpää - uusittu aula ja vastaanottopisteet

12.10.2015 Söderskärin majakalle uusi omistaja

EW Finland Oy on ostanut Söderskär Majakka Oy:n koko osakekannan, johon kuuluu mm. Söderskärin historiallinen majakkarakennus. Söderskär Majakka Oy:n perustajaosakkaat ovat Sebastian Lönnqvist ja Ari Laamanen.

"Jatkamme Söderskärin majakan kehittämistä luonto- ja kulttuurimatkailukohteena. Söderskärin majakka on ainutlaatuinen matkailukohde pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Varustamomme tarjoaa tulevaisuudessa yleisölle säännöllistä liikennettä saareen", kertoo yhtiön johtaja Oskar Berndtsson.

"Ostaessamme Söderskärin majakan vuonna 2003 tärkein tehtävämme oli antaa majakalle uusi elämä. Halusimme, että vierailijat pääsevät nauttimaan saaren ainutlaatuisesta luonnosta, kulttuurimaisemasta ja historiallisesta majakkamiljööstä. On hienoa, että EW Group jatkaa työtämme Söderskärin kehittämiseksi", toteaa Sebastian Lönnqvist.

10.3.2015 HEKA-Malmi Oy / Markkinatie

Omataloyhtiö.fi-verkkolehdessä kaksi juttua ERAT arkkitehtien suunnittelemasta julkisivukorjauskohteesta. Tästä pääset tutustumaan syksyllä julkaistuun ensimmäiseen osaan ja tästä talvella julkaistuu toiseen osaan. 

1.1.2015 Konstaapelinkatu 3:n palaneen vesikaton

uusiminen ja linjasaneeraus käynnistyi

ATL on aloittanut Leppävaarassa sijaitsevan asuinkerrostalon vesikaton uusimisen. Samassa yhteydessä toteutetaan kaksirappuisen ja kolmekerroksisen kerrostalon linjasaneeraus.

13.11.2014 Henrik Forsiuksen tien vaihe 1 valmis

Henrik Forsiuksen tien viisi town house -asuntoa ovat valmiit. Asukkaat ovat muuttaneet uusiin heille räätälöityihin koteihinsa, jotka on toteutettu ERAT Arkkitehtien ryhmärakennuttamishankkeena. Toisen vaiheen markkinointi on käynnissä - asunnoista on varattu 1/5.

31.10.2014 Orion OD diagnostica valmis

ATL on korjannut kohteen tuotantotilat ja uusinut toimistotilat sekä vesikaton. Asiakas tilasi uutena hankkeena rakennuksen salaojien uusimistyön.

31.8.2014 Perkkaan kappeli on valmis

Perkkaan kappeli valmistui aikataulussa. Valmistumisen kunniaksi seurakunta järjesti perinnemessut ja kirkkokahvit.

30.7.2014 Päiväkoti Kolkka avataan ensi viikolla

Pitäjänmäellä sijaitsevan Lpk Kolkan työt on saatu valmiiksi. Kohde otetaan käyttöön seuraavalla viikolla. 1980-luvun alun päiväkoti remontoitiin ja talotekniikka uusittiin kokonaisuudessaan.

Kolkka sisätilat

25.7.2014 Markkinatien peruskorjaus alkaa syksyllä

Malmilla sijaitsevan Markkinatien kahdeksan kerrostalon peruskorjaushanke on saanut rakennusluvan. YIT aloittaa rakennustyöt syksyllä. Kohteessa on 85 asuntoa ja kokonaiskerrosala on 7641 m2 sisältäen yhteistilat.

25.7.2014 Perkkaan kappelin sisätyöt valmistuivat

Perkkaan kappeli

25.7.2014 Orionin Od-talon peruskorjaus etenee

Orion

14.11.2013 Vuoden 2013 RIL-Palkinto Arctia Shippingin

Katajanokan toimistorakennukselle – ATL mukana hankkeessa!

Vuosittain jaettava Suomen Rakennusinsinöörien Liiton palkinto meni Arctia Shippingin kelluvalle toimistorakennukselle. Ponttoonien päälle rakennettu toimisto sai tunnustusta muunmuassa rohkeasta toteutuksesta ja laivanrakennustekniikan hyödyntämisestä toimistorakentamisessa.

ATL-Rakennushuolto Oy oli mukana hankkeessa vastaamassa laiturin rakenteiden ja teknisten järjestelmien uusimisesta ja päivittämisestä, sekä huoltorakennuksen kunnostamisesta.

RIL-palkinto julkistettiin Kiinteistö 2013- tapahtuman yhteydessä. ATL-Rakennushuolto rakennusmestari Antti Siintolan kanssa palkittiin hankkeen sivu-urakoitsijana. Linkki uutiseen tästä.

10.10.2013 Itis uudistuu – ATL mukana toteuttamassa

ATL- Rakennushuolto Oy on ollut vahvasti mukana toteuttamassa kauppakeskus Itäkeskuksen uudistushanketta. Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen uudistamishanke alkoi 2011 ja on täysin valmis 2014. Laajamittaisessa uudistuksessa kauppakeskus uudistuu nimeään myöten, ja on nykyisin viralliselta nimeltään Itis.

Uudistushankkeen myötä ATL-Rakennushuolto Oy on ollut osallisena toteuttamassa muunmuassa seuraavien liiketilojen muutostöitä: Belizia, Vero Moda, Stadium, Carwash, Ruohonjuuri, Jack & Jones ja Hemtex. 

13.9.13 ATL-Rakennushuolto Oy:n toimitusjohtajaksi nimitetty Juha Kiiski

ATL-Rakennushuolto Oy:n hallitus on päättänyt nimittää 13.9.13 alkaen toimitusjohtajaksi pitkäaikaisen tuotantojohtajan Juha Kiisken. 

23.8.2013 Lasten kulttuurikeskus Pikku-Auroran rakennus 2 luovutettu käyttäjälleen sisäpuolisen peruskorjauksen jälkeen

Vuoden vaihteessa ATL-Rakennushuolto Oy:n aloittama kokonaisurakka Espoon Järvenperällä sijaitsevan Lasten kulttuurikeskus Pikku-Auroran rakennus 2:n sisäpuolisesta peruskorjauksesta on saatu mallikkaasti päätökseen.

Kyseessä on 1860- luvulla Dalsvikista siirretty rakennushistoriallisesti arvokas rakennus, joka on toiminut muunmuassa Aurora Karamzinin perustaman meijerikoulun tilanhoitajan asuntona. Peruskorjauksen jälkeen rakennus toimii Lasten Kulttuurikeskuksen toimistotiloina.

Hankkeessa rakennuttajana toimi Espoon kaupunki, ja mukana oli myös Espoon kaupunginmuseo.

20.8.2013 Heltech Vallila, B-rakennuksen 2. kerroksen talotekninen korjaus päätökseen

Vallilan ammattioppilaitoksen (Heltec Vallila) B-rakennuksen rakennusaineisia ilmanvaihtokanavia on uusittu vastaamaan tämän päivän tarpeita.

ATL-Rakennushuolto suoritti hankkeen 2. kerroksen rakennustekniset työt alkuperäisen ilmeen ja tilankäytön periaatteen mukaisesti.

16.8.2013 Kilon terveysaseman palveluverkkomuutokset valmistuneet

ATL-Rakennushuolto Oy on suorittanut kuluvan kesän aikana muutostöitä Kilon terveysasemalla. Kyseessä on kokonaisurakka, jonka pääurakoitsijana toimi ATL-Rakennushuolto Oy. Yhteistyökumppaneina ilmanvaihtotöissä toimi Ilmastointinikkarit Oy, sähkötöissä Sähkö-S Oy sekä putkitöissä Kauklahden Lämpöasennus Oy.

Suurimmat muutokset tehtiin rakennuksen 3. - ja 4. kerroksissa, jotka muutettiin palvelemaan hammashuollon tarpeita. Muutoksien ansiosta hammashoito kykenee käsittelemään pari sataa asiakasta päivittäin. 

16.5. Kestävä ja uudistuva asuminen - oletko mukana muutoksessa?

Käyttäjien kuuleminen ja heidän tarpeidensa kartoittaminen on osa hyvää suunnittelua ja uusien tuotteiden kehittämistä. Asumiseen liittyvät palvelut ja tuotteet koskettavat meitä kaikkia mutta harvat osallistuvat käyttäjinä niiden kehittämiseen. Miten asukkaat saadaan osallistumaan ja samalla vaikuttamaan oman asuinympäristönsä kestävään kehittämiseen?

Tule kuuntelmaan paneelikeskustelua aiheesta,  keskustelussa mukana mm ERAT Arkkitehtien toimitusjohtaja Sebastian Lönnqvist.

To 16.5. klo 13-15, Ravintola Puro, auditorio, Runeberginkatu 1 A, katutaso

Linkki kutsuun tästä.

14.5.2013 ATL peruskorjaa Perkkaan kappelin

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti 13.5. kokouksessaan valita Perkkaan kappelin peruskorjauksen urakoitsijaksi ATL-Rakennushuolto Oy:n.

Hankkeen rakennustyöt on sovittu alkavaksi 1.8.2013. Urakka-aika on 10 kuukautta.

Kappelin peruskorjauksen tavoitteena on muuttaa tila nykyaikaiseksi, energiataloudelliseksi ja turvalliseksi. Kappelin puurakenteet korjataan, toiminnallisuutta parannetaan sekä pyritään tehokkaampaan energian kulutukseen.

Kappelisali säilytetään peruskorjauksessa mahdollisimman entisellään. Kappelin muut tilat uudistetaan tilamuutoksin ja laitteistoin. Siunaustilaisuuksia varten tehdään uusi kuljetusluiska arkkujen siirtoa varten.

Perkkaan kappeli on Leppävaaran seurakunnan käytössä oleva vuonna 1929 talkoovoimin rakennettu puukirkko. Se siirtyi Espoon seurakuntien omistukseen vuonna 1954 suomen- ja ruotsinkielisiltä pikkukirkkoyhdistyksiltä. Kappeli soveltuu hyvin muun muassa pienten häiden järjestämiseen.

10.3.2013 - Henrik Forsiuksen tien pilottikohde

on nyt varattu täyteen - lisää tarjolla!

Henrik Forsiuksen tien talo 22 on varattu täyteen. Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut viereisten talojen asunnoista. Olemme aloittaneet talo 24:n valmistelut. Tällä hetkellä työstämme kohteita myös Viikinmäessä ja Espoon Kauklahdessa. Viikinmäkeen tulee alustavan suunnitelman mukaan seitsemän paritaloa. Kauklahteen Bassenmäkeen toteutetaan kuuden erillistalon kokonaisuus.

9.1.2013 HTT-tavarantarkastajan pätevyydet

Ari Laamaselle, rakennusmestari ja Sebastian Lönnqvistille, arkkitehti SaFa on myönnetty oikeus toimia   HTT-tavarantarkastajina. 

Ari Laamasen hyväksymisryhmät :

 • 3.3.4 Täydentävät rakenteet
 • 3.3.5 Pintarakenteet
 • 3.6.5. Rakenteiden kosteusmittaukset ja rakennusfysikaalinen toiminta

Sebastian Lönnqvistin  hyväksymisryhmä:

 • 3.3. Rakennustekniikka

HTT-tavarantarkastajat ovat alansa parhaita ammattilaisia ja puolueettomia asiantuntijoita, jotka suorittavat palvelun tai tavaran teknisen tarkastuksen. He toimivat valvonnan alaisena: ehdottoman puolueettomasti, huolellisesti ja tavarantarkastusta koskevaa ohjesääntöä noudattaen. Tavarantarkastajat ovat antaneet oikeudessa tavarantarkastajan vakuutuksen.

Lisää aiheesta tästä

18.12.2012 Energiasuunnittelun pätevyys

Mari Karttunen on suorittanut Metropolian järjestämän täydennyskoulutuksen rakennuksen energiatehokkaasta hallinnasta (30 op).

4.12.2012 Ilman varaisiirtoveroa!

Asuntokaupan varainsiirtovero nousee asunto-osakeyhtiömuotoisten huoneistojen kaupassa 1,6:sta 2:een prosenttiin ja kiinteistömuotoisissa kohteissa pysyy ennallaan neljänä prosenttina. Ryhmärakennuttamishankkeissa ei makseta varainsiirtoveroa, mikä tarkoittaa 300.000 euron hintaisessa kohteessa 6.000 tai 12.000 euron säästöä.

2.11.2012 - Osallistu hanke-esittelyiltaan!

ERAT Arkkitehdit ja Basso Building Systems Oy järjestävät Suutarilan Henrik Forisuksen tie -projektin hanke-esittelyillan maanantaina 12.11.2012 klo 18 Basson tiloissa, Ruosilankuja 3, 00390 Helsinki (linkki karttaan)

Mielenkiintoinen julkaisu ilmestynyt

Rakennustieto on julkaissut mielenkiintoisen kirjan, joka käsittelee elementtikerrostalojen korjausta. Lataa kirjan pdf-esite tästä. Kirjan kannessa esitetty rakennus on ERAT Arkkitehtien kohde Teuvo Pakkalan tieltä. Kuvan lähde: Rakennustiedon kirjan mainos.

Betonielementtitalon arvokorjaus

25.8.2012

Helsingin Tukkutorin ravintola- ja tapahtumatila Kellohalli avataan la 1.9.

ATL-Rakennushuolto Oy  Helsingin historialliseen Tukkutorin teurastamorakennukseen pääurakoima ravintola-ja tapahtumatila Kellohalli avataan la 1.9. Tukkutori on Helsingin uusi hyvän ruuan, ja siihen liittyvien tapahtumien ystävien keskus. Kellohalli toimii syyskuusta joulukuuhun Designpääkaupunkivuoden ruoka- ja muotoilutapahtumien päänäyttämönä.

ks lisää tästä. Lisätietoja myös Tutustu Helsinkiin-sivuilla.

23.8. 2012

Espoon Rehtorintien koulurakennuksen aluekeittiön peruskorjaus on valmistunut.

ATL-Rakennushuolto Oy:n on vastannut Rehtorintie koulurakennuksen (ent. Espoonlahden Omnia) aluekeittiön peruskorjauksen ja laajennuksen pääurakasta. Muutostyössä keittiö on muutettu entisestä valmistuskeittiöstä 2000 päiväannosta valmistavaksi ja niistä 1000-1500 päiväannosta lähettäväksi aluekeittiöksi.

20.8.2012

Söderskär majakka täyttää tänä vuonna 150 vuotta.

Söderskär Majakka Oy ja Metsähallitus järjestivät pe 17.8.2012 yhteisen Söderskärin majakan 150-vuotiskutsuvierasjuhlan. La 18.8 järjestettiin suuri yleisöjuhla saarella. La 15.9. sytytetään majakan valo kun on kulunut päivälleen 150 vuotta majakan sytyttämisestä. ks lisää www.soderskar.fi

18.6.2012

Projektiuutiset kirjoittaa Tamminiemestä

Projektiuutiset kirjoittaa Tamminiemestä

Tutustu Projektiuutisten artikkeliin ATL:n kohteesta tästä.

29.3.2012

Urho Kekkosen Tamminiemi valmistui

ATL Rakennushuolto on toteuttanut Presidentti Urho Kekkosen museo Tamminiemen restauroinnin. Kaksi vuotta kestänyt urakka on nyt valmistunut, ja museo avautuu yleisölle 31.3.2012.

Restauroinnissa julkisivut palautettiin lähelle alkuperäistä, heleää jugendväritystä. Sitä vastoin talon sisällä säilytettiin pääosin 1970-luvun korjauksissa syntynyt sisätila, jossa Urho Kekkonen asui. Siksi Tamminiemessä toteutettiin modernien pintamateriaalien konservointia laajemmassa mittakaavassa kuin koskaan aikaisemmin Suomessa. Samalla tehtiin pioneerityötä ja löydettiin erilaisille materiaaleille sopivia menetelmiä.

Laajemmin Tamminiemen restaurointiin voi tutustua Museoviraston kuvitetusta lehdistötiedotteesta.

27.1.2012

Pienimutoinen ryhmärakentamishanke Kilossa

Kilonrinne 3

Toimistomme sijaitsee suurella huvilatontilla Espoon Kilossa. Tontilla on jäljellä rakennusoikeutta ja se tullaan jakamaan osiin. Tontille suunnitellaan kahta erillistaloa. Ilmoitus kiinnostuneille löytyy Oikotieltä. Hankkeen luonnossuunitelman voit ladata tästä.

23.1.2012

Jatkokoulutusta rakennusten energiatehokkuudesta

Metropolia-ammattikorkeakoulu  järjestää Rakennnusten energiatehokas hallinta -oppisopimuskoulutusjakson. ERAT Arkkitehdeilta koulutukseen osallistuvat Mari Karttunen koulutettavana ja Sebastian Lönnqvist tutorina. Koulutuksen tarkoituksena on kehittää osallistujien ammattillista osaamista energiamääräysten kiristyessä.

18.8.2011

Ryhmärakennuttajat Ry perustettu

ERAT Arkkitehdit on tänään perustetun Ryhmärakennuttajat Ry:n perustajajäsen. Uuden yhdistyksen tehtävänä on edistää asuntojen ryhmärakennuttamista Suomessa. Yhdistyksen portaalina toimii www.ryhmarakennuttaminen.fi.

Katso Rakennuslehden uutinen.

6.6.2011

ERAT Arkkitehdeille on myönnetty TEKES-rahoitus ryhmärakentamisen kehittämistä varten

ERAT Arkkitehdit on käynnistänyt ryhmärakentamishankkeen kehittämisen.

ERAT Arkkitehdit kehittää edelleen liiketoimintaansa tarjoamalla palvelutuotteena arkkitehtivetoisen ryhmärakennuttamisen toimintamallin.

Katsomme ryhmaärakentamisen olevan parhaimmillaan arkkitehtivetoisena    hankkeena,    missä    arkkitehti    toimii    kokonaisvastuullisena    pää-    ja arkkitehtisuunnittelijana, hankkeen projektinjohtajana ja valvojana.

ERAT Arkkitehdeillä on käynnissä 3:n Pilottihankkeen kehittäminen. Helsingin ja Espoon kaupungit ovat varanneet kaksi n 2000 kem2 tonttia hankkeidemme käyttöön.

ERAT Arkkitehdeille on myönnetty TEKES rahoitus hankkeen kehittämistä varten.

Ryhmärakentaminen

20.5.2011

ERAT Arkkitehdit on valittu Lahden Tiede- ja Yrityspuiston puitesopimuskumppaniksi.

2.5.2011

ATL on valittu  HKL:n rakennustöiden puitejärjestely (Helsingin kaupungin liikennelaitos -liikelaitos (HKL) rakennustöiden puitekumppaniksi.


7.4.2011

Söderskär Majakka Oy on saanut Ekokompassi-todistuksen

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen jakoi Ekokompassi-todistukset hyvästä ympäristötyöstä 24 yritykselle ja organisaatiolle.


24 pilottiyritystä ja -organisaatiota vastaanotti torstaina Ekokompassi-todistuksen Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajuselta ja Vantaan ympäristöjohtaja Stefan Skogilta. Todistus on sertifikaatti kevennetystä ympäristöjärjestelmästä. Pääkaupunkiseudun 65 000 pk-yrityksellä on huimia mahdollisuuksia parantaa ympäristön tilaa.

Ekokompassi -hankkeessa kehitettiin pääkaupunkiseudulle toimintamalli, jolla tuetaan alueen pienten ja keskisuurten yritysten ympäristöasioiden hallintaa. Viisi hotellia, kuusi saaristoristeilijää, neljä ohjelmapalvelua, viisi painoa, yksi pienteollisuusyritys sekä yksi kuljetusyritys olivat hankkeessa pilottiyrityksinä. Yritysten lisäksi myös Kansallisooppera ja Vallilan kirjasto lähtivät mukaan rakentamaan Ekokompassi-nimistä kevennettyä ympäristöjärjestelmää.

”Pieni yritys voi saada aikaan vaikka kuinka paljon, säästää luontoa ja mitä tahansa. Mutta bisneksen teossa tarvitsee kättä pitempää. Yritys tarvitsee sertifikaatin”, kertoo Pilvi Jansson Go Experience Oy:stä.

Ekokompassi hyödyttää yrityksiä myös taloudellisesti

Ekokompassissa yhdistyvät taloudellinen ajattelu ja ympäristöhyödyt. Ulkoinen auditointi parantaa yritysten kilpailuetua, sillä ympäristöasioiden mallikkuus on markkinointivaltti. Ekokompassi -yritykset ovat olleet myös positiivisesti yllättyneitä siitä, että järjestelmä on tuonut rahallista säästöä. Esimerkiksi päätös sulkea 200 huoneen televisionruudulla oleva tervetuliaistoivotus Hotelli Bonus Innissä pienentää sekä sähkölaskua että yrityksen hiilijalanjälkeä. ”Se, mikä on ekotehokasta, on usein taloudellista”, vahvistaa Kopio Niinin ympäristövastaava Ismo Pajarinen.

Räätälöity apu ja neuvonta Ekokompassin valtteja

Yritykset ovat olleet tyytyväisiä siihen, että Ekokompassin henkilökunta neuvoo jokaista yritystä sen oman tarpeen mukaan.
 
”Kun isot yritykset kysyvät ympäristöjärjestelmää, on ollut helpottavaa, kun voi sanoa, että meillä on Ekokompassi”, toteaa Hotelli Rivoli Jardinin General Manager Merja Koski. ”Ilman Ekokompassin henkilökohtaista neuvontaa emme olisi pienenä hotellina pystyneet vastaamaan suurten yritysten ympäristövaateisiin”.


Ympäristöjärjestelmän keventäminen on onnistunut Ekokompassi-hankkeessa hyvin


Ekokompassi perustuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin sekä eurooppalaiseen EMAS-ympäristöjärjestelmään. Raskasta hallinnollista työtä on kuitenkin vähennetty, jotta aikaa jää riittävästi ympäristöasioiden hoitoon käytännössä. Suurin osa pilottiyrityksistä pitää kevennystä onnistuneena.

Ekokompassi-palvelut siirtyvät loppuvuoden aikana osaksi Ilmastoinfoa. www.ilmastoinfo.fi

Ekokompassi-hanketta koordinoi Helsingin kaupungin ympäristökeskus. Keskeiset yhteistyökumppanit löytyvät sivulta: www.ekokompassi.fi. Ekokompassi saa tukea Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) ja Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta (ELY).


Lisätietoja:
 
Helsingin kaupungin ympäristökeskus:

Ympäristötarkastaja Mira Jarkko            
puh. (09) 310 64317, mira.jarkko@hel.fi


Projektikoordinaattori Sari Koskinen      
puh. (09) 310 32043, sari.koskinen@hel.fi

18.2.2011

Konsernimme kuuluu perheyritysten liittoon.

www.perheyritystenliitto.fi

7.2.2011

ATL-Rakennushuolto Oy on sopinut urakkasopimuksen  Museoviraston kanssa UKK-museon Tamminiemen muutos- ja korjaustöiden kokonaisurakasta.

ATL vastaa niin Tamminiemen päärakennuksen, huoltorakennuksen kuin piha-alueiden korjaus- ja muutostöistä sekä pihalle sijoittuvan uuden huoltorakennuksen rakentamisesta.

ATL on aiemmin kesällä 2010 suorittanut Tamminiemen päärakennuksen julkisivujen peruskorjauksen.

3.2.2011

ERAT Arkkitehdit on valittu Porvoon kaupungin ja Helsingin kaupungin Julkisten uudis- ja peruskorjauskohteiden pää- ja arkkitehtisuunnittelu puitesopimuskumppaniksi.

2.2.2011

ERAT Arkkitehtien suunnittelma kohde Teuvo Pakkalantie- Maiju Lassilantie asuinkerrostalojen ja -alueen peruskorjaus on ollut Helsingin Kaupungin Rakentamisen Ruusu -palkintoehdokkaana.

Ruusun avulla rakennuslautakunta ja Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto haluavat nostaa esiin hyviä esimerkkejä kohteista, jotka edistäneet rakentamisen kulttuuria.

2.2.2011

ATL-Rakennushuolto on solminut puitesopimukset Helsingin Seurakuntayhtyn ja Puolustushallinnon rakennuslaitoksen  kanssa.Muita puitesopimuskumppaneitamme ovat:

 

 • Aalto Yliopistokiinteistöt Oy
 • Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy 
 • HKR Rakennuttaja
 • Porvoon kaupunki
 • Eduskunta, puitesopimus
 • Keski-Uudenmaan Hanke 
 • HKL Rakennuttaja Helsingin kaupunki,
 • HKL Helsingin kaupungin liikennelaitos
 • Helsingin kaupunki rakennusvirasto puitesopimus
 • Espoon kaupunki 
 • Suomenlinnan hoitokunta 
 • HUS- Kiinteistöt
 • Veritas vahinkovakuutusyhtiö
 • Työterveyslaitos

24.1.2011

Korjausrakentamisen on kiinnostavasti esillä Tehtävä Lähiössä -ohjelmassa ja YLE -uutisissa, ks

http://areena.yle.fi/video/1635543

http://areena.yle.fi/video/1634044

10.1.2011

ATL-Rakennushuolto Oy:n peruskorjaama Helsingin kaupungin päiväkoti Saana on otettu käyttöön. Päiväkodin peruskorjaus oli yksi tähän mennessä suurimmista päiväkotien peruskorjauksista.

28.11.2010

Espoon tuomiokirkko otettiin käyttöön la 27.11. kiitosjuhlassa adventin aattona.

Espoon tuomiokirkon restauroinnista vastasi ATL-Rakennushuolto Oy.

26.11.2010

ERAT Arkkitehtien ja ATL-Rakennushuolto Oy:n yhteiset pikkujoulut järjestettiin Unioninkadulla Suomen Pankin juhlatiloissa. Perinteisellä jouluekskursiolla tutustuttiin mm. Leiviskän ja Paavilaisen uusiin kohteisiin.

22.12.2010

Dragsvik_talo-31

Dragsvik talo 31:n peruskivi muurattiin. Kuvassa huoneisto kunnostettuna ja Sebastian Lönnqvist Radio Vegan haastateltavana.

11.11.2010

EKO-SAFAn-juhlaseminaari

Bruno Erat luennoi ja osallistui keskusteluun EKO-SAFAn 15-vuotis juhlaseminaarissa Rakennustaiteen museolla. Paneelissa olivat mukana puheenjohtaja Simon le Roux, Varis Bokalders, Bruno Erat ja Marco Steinberg. Juhlavieraana oli mm. Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce J. Oreck.

4.11.2010

Päivitämme sivustomme rakennetta ja referenssejä. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

17.9.2010

"Hietarannan uusi kahvila valmistunee ensi kesäksi", Helsingin Sanomat 17.9.2010. Katso koko uutinen rakennusliikkeemme kohteen edistymisestä. ATL-Rakennushuolto Oy rakentaa Hietaniemen uuden kahvilan.

15.9.2010

"Kekkosen keittiö avautuu yleisölle Tamminiemen remontin jälkeen", Helsingin Sanomat 15.9.2010. Uutinen rakennusliikkeemme kohteen edistymisestä. ATL-Rakennushuolto Oy korjaa Tamminiemen.

24.8.2010

"Sandudds badstrand får nytt kafé", Huvustadsbladet 24.8.2010.  Katso koko uutinen ATL-Rakennushuolto Oy:n rakennuskohteesta: uusi kahvila Hietaniemen uimarannalle.

23.8.2010

"Ekudden renoveras varsamt", Huvustadsbladet 23.8.2010. Kekkosen asunnon saneeraus edistyy, katso koko artikkeli.

8.6.2010

Henna-Kukkulakaupunki

ERAT Arkkitehtien ehdotus "vie" sai kunniamaininnan The Innovative Town Concept for the Future -ideakilpailussa. Hennan alueelle, Orimattilaan tehty kaupunkisuunnitelma on esitelty arvostelupöytäkirjassa.

17.5.2010

Tamminiemi

ATL-Rakennushuolto suorittaa Tamminiemen julkisivujen kunnostustyöt kesän 2010 aikana.

8.5.2010

ATL-Rakennushuolto on käynnistänyt Ateneumin pääsisäänkäynnin ovien restaurointityöt.

26.4.2010

ATL-Rakennushuolto vastaa Yliopisto kiinteistöt Oy:n Vironkatu 1:en ikkunakunnostustyöstä

4.4.2010

Erat Arkkitehdit vastaavat Helsingin kaupungin Päiväkoti Kolkan peruskorjauksen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.

21.3.2010

Espoon tuomiokirkko

ATL-Rakennushuolto (ERAT Rakennusliike) on aloittanut Espoon historiallisen Tuomiokirkon peruskorjauksen pääurakan. Kesän ja syksyn aikana suoritamme korjaus- ja muutostöitä kirkkorakennuksessa, pitäjäntuvassa, kappelissa sekä kellotapulissa. Työt valmistuvat adventiksi 2010.

17.3.2010

ATL täytti 20-vuotta!

3.3.2010

Pukinmäen päiväkoti

Erat Arkkitehdit vastaavat Helsingin kaupungin Pukinmäen päiväkodin peruskorjauksen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.

19.1.2010

ATL-Rakennushuolto (ERAT Rakennusliike) on valittu Helsingin yliopiston muutostöiden ja korjauksien puitesopimuskumppaniksi. Muista puitesopimustilaajiamme ovat:

 

 • Eduskunta
 • Työterveyslaitos
 • Aktia vahinkovakuutusyhtiö
 • HUS- Kiinteistöt
 • Suomenlinnan hoitokunta
 • Espoon kaupunki
 • Helsingin kaupunki rakennusvirasto
 • Helsingin kaupungin liikennelaitos
 • Keuda
 • Porvoon kaupunki
 • Yliopiston kiinteistöt

17.1.2010

ATL-Rakennushuolto (ERAT Rakennusliike) on valittu parhaimmilla  laatupisteillä Porvoon kaupungin rakennusteknisten töiden  puitesopimuksen vuosille 2010-11.

Muita puitesopimuskumppaneitamme ovat:

 • Eduskunta
 • Työterveyslaitos
 • Aktia vahinkovakuutusyhtiö
 • HUS- Kiinteistöt
 • Suomenlinnan hoitokunta
 • Espoon kaupunki
 • Helsingin kaupunki rakennusvirasto
 • Helsingin kaupungin liikennelaitos
 • Keuda

17.11.2009

Uusi ravintola

ERAT Arkkitehtien ja ERAT Rakennusliikkeen rakentama Kulttuuritalon Grandin (Svenska Gården i Borgå) laajennus on avattu Porvoossa.

Porvoon keskustassa, Piispankatu 28:ssa, Runebergin puiston äärellä sijaitseva ravintolalaajennus. Tiloissa toimii ravintola Grand Park (www.grandcorner.fi).

Rakennuslaajennus on tärkeä osa Porvoon kaupunkikuvaa ja elävöittää Runebergin puistoa.

Hankkeen yhteydessä on rakennettu pieniä muutoksia vanhaan rakennukseen sekä  20 auton autohalli koko joka palvelee koko kiinteistöä.

21.8.2009

Ikkunoiden asentaminen Svenska Gårdeninissa

Ikkunoiden asennus Svenska Gårdenin työmaalla. Asennus suoritettiin n. 30 metriä pitkällä Hiabin kuormausnosturilla.

22.6.2009

ERAT Rakennusliike on aloittanut HUS-Päivystyspoliklinikan TT-laitehuoneen pääurakkatyöt.

15.5.2009

ERAT Arkkitehdit suunnittelevat Ateneumin Picasso-näyttelyä palvelevan kahvilan rakennuksen II-kerrokseen  yhdessä Artekin kanssa.

4.5.2009

ERAT Rakennusliike on valittu historiallisen Helsingin Kuningattaren niemen korjaus- ja muutostöiden pääurakoitsijaksi.

29.4.2009

ERAT Arkkitehdit on valittu Lutherinkatu 14 As Oy linjakorjauksen arkkitehti- ja pääsuunnittelijaksi.

25.4.2009

Valsörn II

ERAT Arkkitehdit ja Rakennusliikkeen alus Valsörn II on aloittanut liikennöinnin. Alus palvelee mm. Söderskär Majakan huolto- ja henkilökuljetuksissa.

16.4.2009

ERAT Arkkitehdit on valittu As Oy Penkereen ullakkohankkeen suunnittelijaksi. ERAT Arkkitehdit vastaavat kohteen arkkitehti-, pää-,- rakenne- ja lvis-suunnittelusta yhdessä yhteistyökump-paneidensa kanssa.

12.3.2009

ERAT Arkkitehdit on valittu Bölegård As Oy linjakorjauksen suunnittelijaksi

26.3.2009

ERAT Rakennusliike on valittu rakennusurakoitsijaksi HUS-Kiinteistöt Oy:n Syöpätautien osaamiskeskuksen TT-laitteen uusintaan.

3.3.2009

Suomenlinnan hoitokunta on valinnut ERAT Rakennusliikkeen  Suomenlinnan avovankilan uuden ruokalan rakentajaksi.

2.3.2009

ERAT Rakennusliike toteuttaa HUS-Kiinteistöt Oy:n hankkeet:
- Unilaboratorio
- Syöpätautien osaamiskeskuksen TT-laitteen uusinta

24.2.2009

Jorvin Sairaalan trukkien latauslaiturin kunnostustyöt ja pintaremontti valmistui. Massalattiatyöt tehtiin rakennusliikkeen omana työnä.

5.2.2009

ERAT Rakennusliike (ATL-Rakennushuolto Oy) on valittu Helsingin kaupungin HKR-Rakennuttajan rakennustöiden puitesopimus-yhteistyökumppaniksi kaudelle 2009-2011.

2.2.2009

Koskelan raitiovaunuvarikon A-hallin betonirakenteiden korjaus ja ratakiskojen uusinta on valmistunut.

29.1.2009

ERAT Arkkitehdit on allekirjoittanut puitesopimuksen pienistä suunnittelutehtävistä Senaatti kiinteistöjen kanssa.

28.01.2009

SvG-työmaa

ERAT Rakennusliike on aloittanut rakentamisen Porvoossa Svenska Gårdenin työmaalla.

21.01.2009

ERAT Rakennusliike on valittu Helsingin Seurakuntayhtymän vuosisopimusliikkeeksi vuosille 2009 ja 2010. Vuosisopimus koskee maalaus- ja tapetointitöitä sekä rakennustöitä.

21.01.2009

Svenska Gården

ERAT Rakennusliike (ATL-Rakennushuolto Oy) on allekirjoittanut urakkasopimuksen Fastighets Ab Svenska Gården i Borgå:n kanssa ja aloittanut kohteen rakennustyöt. Kyseessä on Porvoon teatterirakennuksen (Grand) laajennus ja muutos.

12.12.2008

ERAT Rakennusliike (ATL-Rakennushuolto Oy) on valittu  Järvenpään, Keravan, Pornaisten ja Sipoon kuntien palvelurakennusten rakentamis- ja asennuspalveluiden puitesopimuskumppaniksi.

10.12.2008

ERAT Rakennusliike on solminut Eduskunnan kanssa puitesopimuksen rakennus- ja maalaustöistä 1.1.2009 alkaen

1.12.2008

ERATin radiomainos ja joulukampanja ClassicRadiossa joulukuun ajan.

17.11.2008

Nordcenter - Benz Terrace:n asunnot myynnissä.

10.11.2008

ERAT Rakennusliike on voittanut kaksivaiheisen tarjouskilpailun eduskunnan rakennus- ja maalaustöiden vuosisopimuksesta vuodesta 2009 eteenpäin.

16.10.2008

Bruno Erat suunnitteli ekokylän Etelä-Ranskaan.
Rakennuslehti / www.rakennuslehti.fi

19.9.2008

John Websterin elokuva "Katastrofin ainekset" sai hyvän vastaanoton. Elokuvaohjaajan talon suunnittelun toteutti ERAT Arkkitehdit.

9.9.2008

ERAT Arkkitehdit ja Rakennusliikkeen retki Söderskärille sujui myrskyisissä merkeissä.

Kiitämme kaikkia retkelle osallistuneita. Tällä kertaa emme "onneksi" rantautuneet Söderskärille, mutta retkestä tuli ikimuistoinen siitäkin huolimatta. Muistikuvien virkistämiseksi olemme tehneet kuvakoosteen, jonne pääset tästä.

21.8.2008

Jakomäki täyttää 40 v. Erat Arkkitehdit  on suunnitellut 70% korjatuista rakennuksista Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy:n kanssa.Rakennuslehti / www.rakennuslehti.fi